Winnaars Smartphone fotowedstrijd

Op zaterdag 17 november  heeft wethouder Dylan Lochtenberg in Museum Veenendaal de winnaars van de Smartphone fotowedstrijd Veenendaal bekend gemaakt. Onder het motto Wat zie jij in Veenendaal? kon iedereen op uitnodiging van de organisatoren, te weten Museum Veenendaal, Artsschool Elevate en Stichting ALive! een foto insturen, gemaakt met de smartphone.

De vakjury heeft uit de vele verrassende en creatieve inzendingen de 36 beste foto’s gekozen in de vijf categorieën: kleur, zwart/wit, bewerkt, onbewerkt en jeugd t/m 15 jaar. De vakjury bestaat uit drie personen, te weten de beroepsfotografen Nico Brons, Govert Govers en Arjenne Niessink.

De winnaar in elke categorie wint een cheque, een workshop smartphone fotografie door Nico Brons en de foto wordt gepubliceerd in het Phonographer Magazine. De tweede prijs in elke categorie bestaat uit een workshop smartphone fotografie door Nico Brons.

Winnaars

Categorie ONBEWERKT

1e PRIJS                             ALIES OUWEKERK, foto ‘NIJNTJE’
2e PRIJS                             JOCELYN READETT, foto ‘KERK’

Categorie KLEUR

1e PRIJS                             LISHANNE COMPAGNIE, foto ‘HERFSTBLAD’
2e PRIJS                             CARLA VAN ONSELEN, foto ‘PARK’

Categorie ZWARTWIT

1e PRIJS                             AMY VERSTEEG, foto ‘SPRONG’
2e PRIJS                             JOCELYN READETT, foto ‘BLAUWE HEL’

Categorie BEWERKT

1e PRIJS                             JOCELYN READETT, foto ‘GEMEENTEHUIS’
2e PRIJS                             GERARD VAN MANEN, foto ‘BROUWERSGRACHT’

Categorie ONDER 15 jaar

1e PRIJS                             PELLE VAN LEEUWEN, foto ‘SNELWEG’
2e PRIJS                             PIETER GROENENDIJK, foto ‘BOS’

“Onze dochter Sanne heeft vandaag, samen met haar vriendin Amy, de fotowedstrijd in de categorie zwart/wit gewonnen. Ik vind het uiteraard heel leuk dat ze een prachtige prijs gewonnen heeft, maar ik dank ook iedereen voor de goed georganiseerde wedstrijd en opening. (familie Haarman)”

Stem voor de Publieksprijs

De 36 beste foto’s zijn tot 1 december 2018 in Museum Veenendaal te zien. Daar kunnen de bezoekers tot zaterdag 1 december 12.00 uur hun stem uitbrengen om te bepalen wie de publieksprijs (ook een cheque) verdient. Dit mag op één van de winnaars van de 1e en 2e prijs zijn, maar het kan ook een andere foto zijn. Doet u mee?

Gelijktijdig worden de foto’s buiten geprojecteerd op het gebouw van de Troubadour aan de Zandstraat in Veenendaal.

Op zaterdag 1 december om 15.00 uur maken wij de winnaar van de publieksprijs in Museum Veenendaal bekend. Daarna kunnen de fotografen hun afdruk in het museum afhalen.

Met dank aan

De wedstrijd, de expositie en de projectie op de gevel van de Troubadour zijn mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Veenendaal, Nico Brons en het Phonographer Magazine. Verder gaat onze dank uit naar de overige leden van de vakjury, te weten Govert Govers en Arjenne Niessink en de vrijwilligers en medewerkers van de betrokken organisaties.