Herinrichting museum krijgt vervolg

In december 2017 zijn we gestart met de herinrichting van het museum. Fase 1 is voltrokken in januari 2018. Tijdens deze fase is de ‘Schatkamer’ heringericht als ruimte voor de wisselexposities. Daarnaast heeft de sigarenmakertafel een betere opstelling gekregen.

Op 10 december start fase 2 van het herinrichtingsproces, dit duurt tot en met 16 december. Tijdens de herinrichting is er een beperkt gedeelte van het museum voor bezoekers gesloten. In deze periode kunnen helaas geen rondleidingen én workshops worden gegeven.

Fase 2 van het herinrichtingsproces
Als eerste wordt er een ruimte ingericht waarin het thema Tabak centraal staat. De eerste aanzet was de plaatsing van het Panterraam in deze ruimte in januari 2018. De tabaksvoorwerpen worden in moderne passende inrichtingselementen getoond, waarin de voorwerpen nog meer tot hun recht komen. Er komen passende vitrines, ladekasten en een expomeubel, die ervoor zorgen dat de tabakserfenis op een aantrekkelijke en toegankelijkere wijze wordt getoond aan het publiek.

De tweede verandering speelt in op de digitalisering van het museum. Er wordt een klein bioscoopje gebouwd waar filmmateriaal wordt getoond, onder andere gerelateerd aan de wisselexposities.

Bosjesplank voor het maken van sigaren