Gratis Gilbert-workshop voor scholen

Als leerkracht kun je in Museum Veenendaal tijdens het Gilbertjaar2019 gratis met je groep deelnemen aan de educatieve workshop Gilbert ‘s kragen maken.

De kinderworkshop Gilbert‘s kragen maken duurt 1 uur en is geschikt voor kinderen van 4 tot ca. 8 jaar. De kinderen versieren met gekleurde  en glimmende decoratiematerialen een witte papieren kraag. Als je wilt. maken we van de kinderen een digitale groepsfoto die wij naar school mailen. De Gilbert kraag mogen ze  mee naar huis nemen.

De kinderen krijgen tijdens deze workshop ook een aansprekend Gilbert voorwerp  te zien zoals de portretten van Gilbert en zijn vrouw Elisabeth, de grote veenaak of prachtig versierde kommen waaruit de weesmeisjes op zondag pap aten. Deze aansprekende voorwerpen zijn te zien in de tentoonstelling Veenendaal ontmoet Gilbert, Gilbert van Schoonbeke in de 16e eeuw die tot en met 27 april in Museum Veenendaal te bezichtigen is. Daarna volgt een andere expositie rondom het thema ‘Veenendaal ontmoet Gilbert’.

Wil je met jouw leerlingen  aan deze gratis workshop deelnemen, neem dan per mail contact op met educatie@museumveenendaal.nl o.v.v. kinderworkshop Gilbert’s kragen maken. Dit aanbod geldt ook voor organisaties voor buitenschoolse opvang (BSO).

Wij verwelkomen  jullie graag in het museum!