Kaart niet beschikbaar

03/07/2019 - 25/09/2019

Varen langs het Veense turf kan iedere woensdagmiddag t/m 25 september! Vaart u mee?

De oorsprong van Veenendaal ligt bij de turfwinning. Turf was de brandstof in de 17e en 18e eeuw en in deze regio was daar genoeg van te vinden. Met een echte (gemotoriseerde) turfaak vaart u langs het oorspronkelijke turflandschap van de Blauwe Hel en bezoekt u de expositie “Turf, het bruine goud” in Museum Veenendaal. Natuurlijk met deskundige gidsen van IVN en het Museum en een vaardige schipper van Sporttotaal. En ondertussen wordt u bij pannenkoekenrestaurant Hugo’s verwend met een heerlijk kopje koffie of thee en bij restaurant Mucha sluit u de middag gezellig af met een drankje. Dan bent u inmiddels turfdeskundige en dat allemaal voor € 19,50 per persoon!

13.30 Start bij Hugo’s Pannenkoeken en gratis parkeren (koffie + soesje)
14.00 Vertrek Blauwe Hel met gemotoriseerde turfaak met schipper
14.15 Aankomst Blauwe Hel en ontvangst gids IVN
15.15 Terug Blauwe Hel
15.45 Aankomst Mucha en ontvangst gids Museum
16.00 Rondleiding Museum
16.30 Einde rondleiding museum
16.45 Terug bij Mucha’s (drankje)

Daarna kun u tegen bijbetaling desgewenst nog genieten van de culinaire kwaliteiten van Mucha of Hugo’s. Speciaal voor u in combinatie met het arrangement een regelrechte aanbieding!

Aanmelden kan via de website van Sporttotaal

Daar vindt u ook meer informatie over deze prachtige vaartocht. De vaartochten vinden in principe plaats op elke woensdagmiddag in juli, augustus en september.
Minimum aantal deelnemers: 6 personen. Bij onvoldoende deelnemers krijgt u bericht.
Ook grotere groepen zijn van harte welkom, de gemotoriseerde turfaak met schipper wordt dan aangevuld met enkele kano’s.