19/06/2020 - 03/10/2020
Hele dag

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat Stichts Veenendaal (provincie Utrecht) en Gelders Veenendaal (provincie Gelderland) samengevoegd werden tot één gemeente Veenendaal. Rede voor het museum om een tentoonstelling te organiseren over de ontwikkeling van Veenendaal in de afgelopen 60 jaar; van industriedorp naar provinciestad.

De tentoonstelling laat op een interactieve manier de ontwikkelingen zien vanaf het moment van samenvoeging. Dit gebeurd aan de hand van een aantal thema’s: Stad en opbouw, Wonen en werken, en Samenleven.

Ook geeft een speciaal vervaardigde animatie inzicht in de samenvoeging van het Stichts en Gelderse deel tot één Veenendaal en in de vorming van de stad Veenendaal met de verschillende wijken die in de loop van de afgelopen jaren zijn gebouwd.

Oproep
In de tentoonstelling zijn veel objecten uit de Veenendaalse geschiedenis van de afgelopen 60 jaar te zien. Wij roepen bezoekers van de tentoonstelling op om na hun bezoek na te denken of ze iets missen in de tentoonstelling. Welk object mag volgens u absoluut niet ontbreken in deze tentoonstelling en hoort echt bij Veenendaal? Laat uw idee achter op een kaartje in het museum! U kunt een object in bruikleen geven en eens per maand krijgen nieuwe objecten een plek in de tentoonstelling.

Deze tentoonstelling is onderdeel van het feestjaar Veenendaal Verenigd/t. Dit hele jaar zijn er activiteiten op diverse plekken in de stad.