Datum/Tijd
07/03/2020
11:00 - 14:00

Locatie
Museum Veenendaal


Op 7 maart 2020 taxeert de Rotterdamse Arie Molenwijk oude boeken, documenten, foto’s, brieven, (staten)bijbels, atlassen, prenten en kinderboeken.

Arie Molendijk heeft nationaal en internationaal een enorme hoeveelheid taxatiedagen op zijn naam staan. Ook voor Museum Veenendaal is hij geen onbekende en heeft hij de afgelopen jaren al meerdere malen getaxeerd.

Taxatie
Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Regelmatig komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies met betrekking tot restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels. Ook geeft Arie advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Taxatie of verkoop van een bibliotheek of moeilijk te vervoeren partij boeken kan eventueel op afspraak.

Iets laten taxeren?
Dan kunt u zich opgeven via info@museumveenendaal.nl.
U ontvangt dan een nummer voor de taxatie. De taxatie zelf is gratis. Verder gelden de reguliere toegangsprijzen voor het museum. Museumkaart geldig.

Hageman collectie
Op 7 maart zal Arie Moledijk tevens de recent verworven prentencollectie van Museum Veenendaal taxeren. De collectie bestaan uit 20 historische prenten van de Veenendaalse collectioneur Paul Hageman, waaronder een ets van een samoureus door Gerrit Groenewegen (1754 – 1826). Een samoureus is een lang, plat vrachtschip met zeilen, dat onder andere voor het vervoer van turf werd gebruikt. Gerrit Groenewegen is een belangrijke etser en tekenaar uit Rotterdam. Hij verwierf zijn grootste bekendheid met zijn serie etsen van scheepstypen.

De collectie prenten was al eerder de zien in Museum Veenendaal tijdens de tentoonstelling Turf, het bruine goud, Veenendaal ontmoet Gilbert (2019). Vanaf 7 maart zijn de prenten permanent te bewonderen in het museum. Iedere 3 maanden zijn er 3 andere prenten uit de collectie de zien.

 

Voor informatie over Arie Molendijk, zie www.molendijkboeken.nl.