Datum/Tijd
02/10/2021 - 08/01/2022
Hele dag

Locatie
Museum Veenendaal


Martijn Versteeg

In de tentoonstelling Schijnecht is het werk te zien van Martijn Versteeg (Overberg, 1989). Martijn begon in 2007 met het experimenteren naar manieren om realistische portretten te maken. In 2014 exposeerde hij voor het eerst. Martijn wist de interesse van het publiek te wekken en ontving tijdens Beeldend Veenendaal de Publieksprijs. Daarnaast ontving Martijn in 2017 de portretprijs en heeft hij nog verschillende andere (internationale) prijzen op zijn naam staan.

Martijn is een figuratief kunstenaar. Dit houdt in dat hij kunstwerken maakt waarin herkenbare onderwerpen zijn afgebeeld, zoals bijvoorbeeld portretten. Martijn legt de focus op grafiet en houtskool op papier. Inmiddels heeft hij negen jaar ervaring in het tekenen in realisme en heeft hij een geheel eigen stijl ontworpen. Daarnaast is Martijn sinds 2016 aan het experimenteren met olieverf.  Zijn werken zijn herkenbaar aan de contrasterende voorstellingen, waarbij het merendeel tronies omvat met een uiterst sprekende natuurgetrouwheid. De gezichten in zijn werken worden met een centraal compositie gepresenteerd op een donkere achtergrond. De compositie en belichting zorgen ervoor dat het oog op verschillende manieren wordt geprikkeld.

Bekende werken 

In 2017 won Martijn de Nederlandse Portretprijs met het portret ‘Robijn’. Na het winnen van deze prijs kreeg hij een veel breder podium met veel opdrachten. Zo maakte hij in 2019, voor het televisieprogramma Sterren op het doek,  het portret van Floortje Dessing . De werken ‘Robijn’, ‘Floortje Dessing’ en andere portretten zoals het nieuwste meesterwerk ‘Bloemhoofd’ zijn allemaal te bewonderen in deze tentoonstelling.

Tekenworkshops Schijnecht

Tijdens de Kunstroute in Veenendaal zal Martijn een tweetal tekenworkshops geven. Deze workshops vinden plaats op zaterdag 2 oktober en zondag 3 oktober van 10:00 tot 17:00. Deelname aan deze workshops is gratis. Daarnaast geeft Martijn nog twee tekenworkshops op dinsdag 19 oktober en zaterdag 27 november van 15:30 tot 17:00. De workshops vinden plaats in de Cultuurfabriek. De kosten bedragen €7,50. Voor Museumkaarthouders bedragen de kosten €2,50. Meer info over de tekenworkshops vindt u hier.

De tekenworkshop van 27 november is VOLGEBOEKT! Aanmelden voor deze datum is niet meer mogelijk. 

Kinderworkshops Schijnecht

Naast de tekenworkshops, zullen er ook twee kinderworkshops plaatsvinden. Deze worden georganiseerd door Pascalle Thijs en kosten €2,50 per kind. De kinderworkshops vinden plaats op zaterdag 13 november en zaterdag 11 december van 14:00 tot 16:00. Voor meer info klikt u op deze link of kunt u contact opnemen met kinderworkshops@museumveenendaal.nl.

Let op: er is een maximum aantal deelnemers van 12 personen bij de kinderworkshops!

De kinderworkshop van 13 november is VOLGEBOEKT! Aanmelden is NIET meer mogelijk. 

 

Verkoop kunstwerken

Tijdens deze tentoonstelling zijn een aantal kunstwerken te koop. De verkoop van deze werken gaat in overleg met Martijn Versteeg.