Datum/Tijd
31/08/2019
13:00 - 17:00

Locatie
Museum Veenendaal


Deze middag worden het Stadsstrand en het Kees Stipplein omgetoverd tot Plaza Cultura! In de sferen van Montmartre met een Caribische vibe… Plaza Cultura is een initiatief van de Cultuurfabriek, Museum Veenendaal, het Kunstplatform en de cultuurmakelaar.

Creatief programma

Daag je zelf uit en doe mee aan een van de creatieve workshops!

Het museum organiseert een doorlopende kinderworkshop ‘Klei Cultura Musica’. Kinderen kunnen buiten op het Kees Stipplein aanschuiven om muziekfiguurtjes, geïnspireerd door het werk van Clemens Briels te kleien. Ook maken ze een mooi doosje om de kleifiguurtjes mee naar huis te nemen (met slecht weer verhuizen we naar de hal van de Cultuurfabriek.) Verder kunnen kinderen deelnemen aan een demonstratie graffiti spuiten en wordt er met de kinderen gewerkt aan een groot kunstwerk door de Straatkapers.

Voor volwassenen is er een workshop beeldhouwen met speksteen begeleid door Biek van Galen, maar ook een workshop schilderen onder leiding van Suzanne Visscher en portret tekenen met Martijn Versteeg. De werken die deze middag gemaakt worden, zullen een plekje krijgen als expositie in de foyer van De Lampegiet.

Beweging en muziek

De liefhebbers van dansen kunnen de heupen losgegooien tijdens een demonstratie van salsa groep SMSEnzo Dance Company. Verder kun je meedoen aan jeu de boules, frisbeën of het spel twister.

Ook aan de muzikale invulling is gedacht. “Als ik aan het Montmartreplein denk, is er altijd een accordeonist aan het spelen”, aldus de cultuurmakelaar. “Dus Plaza Cultura kan dan ook niet zonder een accordeonist”. De Veenendaler Nico Drost zal deze middag met zijn trekzak over het plein lopen. Voor de zomerse laid back klanken is DJ Brigdeman verantwoordelijk.

Plaza Cultura is gratis toegankelijk en vindt plaats van 13.00 – 17.00 uur.

Plaza Cultura

Instagram

Openingstijden museum Veenendaal

Dinsdag t/m zaterdag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Het inschrijven is gelukt!

Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.

Museum veenendaal gebruikt uw mailadres om u de nieuwsbrief toe te sturen.