09/06/2018 - 01/09/2018

Zaterdag 9 juni t/m zaterdag 1 september 2018
In het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed toont Museum Veenendaal met de fototentoonstelling ‘Mooi Utrecht, provincie vol erfgoed en cultuur’ hoe veel moois de provincie Utrecht te bieden heeft.

Wij zien de beleving van erfgoed en cultuur door de ogen van lokale fotografen. Niet alleen de bekende blikvangers, maar ook mensen die werken en recreëren in de omgeving van cultureel erfgoed. Voor Veenendaal is gekozen voor een foto van optredens van zanger Stef Bos en een groep djembéspelers in theater De Lampegiet.

De foto’s van de expositie sluiten naadloos aan bij de thema’s van de vaste tentoonstelling van ons museum, waar veel aandacht is voor regionaal cultureel erfgoed. Denk daarbij aan de Grebbelinie, kasteel Prattenburg, kerken en andere monumenten, maar ook aan traditionele ambachten en de Lampegietersavond. De expositie ‘Mooi Utrecht, provincie vol erfgoed en cultuur’ is aangevuld met boeiende objecten uit de eigen museumcollectie.

Alles is NU
De foto’s zijn niet alleen in deze rondreizende expositie te bewonderen, maar illustreren tevens de cultuur- en erfgoednota 2016-2019 ‘Alles is NU’ van de provincie Utrecht. Bij de totstandkoming van de nota dachten meer dan 150 vertegenwoordigers van culturele instellingen en gemeenten mee. De inbreng van lokale fotografen in de nota past bij die unieke aanpak. Voor de nota is gekozen voor deze titel, om het belang te benadrukken dat cultuur en erfgoed, in deze tijd en samenleving betekenis hebben en van waarde zijn.

De provincie Utrecht zet zich samen met partners in voor het behouden en beleven van cultuur en erfgoed. Ze bouwt mee aan het verbinden van de culturele sector met andere maatschappelijke velden. En speelt waar mogelijk een verrijkende en versterkende rol.

Activiteiten voor jong en oud
Tijdens deze expositie organiseert Museum Veenendaal diverse activiteiten voor jong en oud. Voor informatie kijk bij de agenda.