Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
12/10/2019
13:00 - 17:00

Locatie
Museum Veenendaal


Ook dit jaar organiseert Museum Veenendaal samen met het Gemeentearchief, de Historische Vereniging Oud Veenendaal en de Bibliotheek Veenendaal een boeiend evenement rondom de landelijke Maand van de Geschiedenis. Met een mini-expositie en activiteiten voor jong en oud!

 

Dit jaar is het landelijke thema: Zij/Hij. De verhoudingen tussen de seksen staan op scherp. In tijden van #MeToo, #HeForShe en de eerste moslima’s in het Amerikaanse Congres kijkt de Maand van de Geschiedenis terug: hoe zijn genderverschillen historisch gevormd?
Vrouwen hebben altijd zo’n vijftig procent van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch weten we vooral de namen van mannen uit het verleden. Als we de vrouwen niet ook kennen, hoe kunnen we de wereld om ons heen dan begrijpen?

Honderd jaar nadat Nederlandse vrouwen actief kiesrecht verkregen, gaan wij op zoek naar alternatieve visies op bestaande verhalen. Want een completer beeld leidt tot nieuwe inzichten en brengt veelzijdigheid in onze blik op verleden én heden. Het vrouwelijk perspectief staat voorop, maar er is ruimte voor al het andere. Van heksenvervolgingen tot de moedermavo en van Jacoba van Beieren tot Saartjie Baartman: oktober 2019 draagt het thema Zij/Hij.

Programma in de Cultuurfabriek
Hier volgt binnenkort meer informatie over het programma in Veenendaal.

 

 

Instagram

Openingstijden museum Veenendaal

Dinsdag t/m zaterdag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Het inschrijven is gelukt!

Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.

Museum veenendaal gebruikt uw mailadres om u de nieuwsbrief toe te sturen.