webcreation: Free Design

2017: Oktober Maand van de Geschiedenis thema: Geluk

Verschillende activiteiten en een mini expositie tot stand gekomen door de samenwerkende partners van de Cultuurfabriek: Bibliotheek Veenendaal, Historische Vereniging en Museum Veenendaal.

In Museum Veenendaal vindt een mini expositie plaats waarin gelukssymbolen uit de hele wereld een worden getoond zoals: een hoefijzer maar ook Chinese gelukspoppetjes. Ook is er oog voor de gelukssymbolen die zich in de vaste presentatie bevinden en die een link hebben met Veenendaal zoals de Schat van Tak of de boeddha afgebeeld in het glas in lood raam van de voormalige SKF fabriek aan de Wageningse laan en welke sinds november 2016 overgeplaatst is naar de hal van de Cultuurfabriek.

SKF glas in lood Schat van Tak

2017: Half november tot en met augustus 2018 (onder voorbehoud). Tentoonstelling waarin dames ondermode van vroeger en nu de boventoon voeren!
Er wordt ouderwetse ondermode uit de 18eeeuw getoond maar ook innovatie en luxe lingerie van vandaag de dag. Met collectiestukken uit eigen collectie van de Hollandia Tricotage fabriek en collectiestukken in bruikleen gekregen van Museum van de vrouw uit Echt en van Lingerie Donna aan de Brouwersgracht uit Veenendaal.

2019: 100 jaar Algemeen kiesrecht
Activiteiten en een tentoonstelling tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen het Gemeentearchief, Bibliotheek Veenendaal, Historische Vereniging en Museum Veenendaal.

Gilbert van Schoonbeke2019: Veenendaal en Antwerpen vieren het Gilbert van Schoonbeke jaar.
Gilbert van Schoonbeke (1519-1556) was een puissant rijke fabrikant uit Antwerpen. Hij was eigenaar van steenbakkerijen en kalkbranderijen waar hij veel brandstof voor nodig had. Hij kreeg op 31 maart 1549 toestemming van keizer Karel V om turf te winnen ten noorden van de Grift in Veenendaal. Een belangrijk jaar waarna velen het jaar 1549 beschouwen als het jaar waarop Veenendaal ontstaan is!

 Jubileumbord GVS