webcreation: Free Design

2017: Oktober Maand van de Geschiedenis thema: Geluk

Verschillende activiteiten en een mini expositie tot stand gekomen door de samenwerkende partners van de Cultuurfabriek: Bibliotheek Veenendaal, Historische Vereniging en Museum Veenendaal.

In Museum Veenendaal vindt een mini expositie plaats waarin gelukssymbolen uit de hele wereld een worden getoond zoals: een hoefijzer maar ook Chinese gelukspoppetjes. Ook is er oog voor de gelukssymbolen die zich in de vaste presentatie bevinden en die een link hebben met Veenendaal zoals de Schat van Tak of de boeddha afgebeeld in het glas in lood raam van de voormalige SKF fabriek aan de Wageningse laan en welke sinds november 2016 overgeplaatst is naar de hal van de Cultuurfabriek.

SKF glas in lood Schat van Tak

2017: De tentoonstelling die zal lopen van november tot en met eind maart 2018 wordt binnenkort kenbaar gemaakt.

2018: Schatten uit Olomouc

2019: 100 jaar Algemeen kiesrecht

Activiteiten en een tentoonstelling tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen het Gemeentearchief, Bibliotheek Veenendaal, Historische Vereniging en Museum Veenendaal.

Gilbert van Schoonbeke2019: Veenendaal en Antwerpen vieren het Gilbert van Schoonbeke jaar.
Gilbert van Schoonbeke (1519-1556) was een puissant rijke fabrikant uit Antwerpen. Hij was eigenaar van steenbakkerijen en kalkbranderijen waar hij veel brandstof voor nodig had. Hij kreeg op 31 maart 1549 toestemming van keizer Karel V om turf te winnen ten noorden van de Grift in Veenendaal. Een belangrijk jaar waarna velen het jaar 1549 beschouwen als het jaar waarop Veenendaal ontstaan is!

 Jubileumbord GVS