webcreation: Free Design

Beleef Geluk in De Cultuurfabriek

mndvdgeschBeleef Geluk in De Cultuurfabiek Tijdens de Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, in 2017 staat het thema Geluk in de schijnwerpers. Ook De Cultuurfabriek doet mee met diverse activiteiten rondom dit onderwerp voor jong en oud. Zaterdag 21 oktober is er een uitgebreid programma. Kom kijken en beleef Geluk in De Cultuurfabriek!

Programma zaterdag 21 oktober

• Miniexpositie met gelukssymbolen uit Veenendaal en daarbuiten in  Museum Veenendaal. Eén van deze symbolen is de afbeelding van de boeddha - brenger van geluk en wijsheid - op het glas-in-loodraam van de SKF, dat hangt in de centrale hal van De Cultuurfabriek. Het is een verwijzing naar het werelddeel Azië waar SKF vestigingen had. Tijdens openingstijden te bezichtigen.

12.30-13.15 uur –  Rondleiding door mini expositie met gelukssymbolen door Lily Swens.

Zaterdag 21 oktober gratis entree en gratis deelnme aan rondleiding.

• Interactieve lezing over 'Geluk' door Patrick van Hees (1969). De combinatie van levenservaring en wetenschappelijke inzichten hebben geleid tot zijn geluksformule: Geluk is D.O.M. Locatie: Lezingenzaal 1e verdieping, 14.00-15.30 uur, kaartverkoop Klantenservice €7,50 p.p.
  • Beleef de mysteries van 'De Schat van Tak' en van ‘Rijkoompje’ bij de Historische Vereniging. Wat is de Schat van Tak en in welk jaar werd hij gevonden? En wie was Rijkoompje? Heeft hij inderdaad zijn fortuin in Spanje vergaard of ligt het toch anders? Leuk voor jong en oud! 13.00-17.00 uur.
  • Speel mee met het Rad van Fortuin van 13.30-16.00 uur: draai aan het rad en win een Geluksprijs onder het motto: 'Geluk zit in de kleine dingen'. De heer Geluk van Juwelier Geluk draait het eerst! €0,50/ €1,00.
  • Wat is jouw geluksverhaal? De hele dag door kan het publiek - jong en oud - in een mooi schrift zijn of haar eigen Geluksverhaal kwijt. Centrale hal.
  • Doe mee aan een Geluksmeditatie. De nadruk ligt op innerlijk geluk: het eenvoudige geluk van gewoon Zijn. 11.00, 12.00, 14.00 en 15.00 uur (duur: 30 minuten). Zaal II, 1e verd. €3,00 p.p.
  • Jongeren van de Theaterwerkplaats van de Volksuniversiteit Veenendaal zullen zich o.l.v. Marthie Overeem transformeren in Geluksvogels. Tijd: 13.30-15.30 uur.

Speciaal voor kinderen op 21 oktober

• Kinderen kunnen samen met een volwassene het spel De Geluksvogels spelen: een ervaringsspel waarbij de spelers samen bouwen aan geluk. Gratis, centrale hal, 13.30-16.30 uur.
  • Workshop Origami Kraanvogels vouwen voor kinderen. In Japan, China en andere Aziatische landen wordt de kraanvogel als gelukbrengend beschouwd en is de kraanvogel het symbool voor een lang leven, vrede, gerechtigheid. 14.00-16.00 uur. Gratis, open inloop.

Doorlopend programma Maand van de Geschiedenis maand oktober

• Miniexpositie  met gelukssymbolen uit Veenendaal en daarbuiten in Museum Veenendaal. Eén van deze symbolen is de afbeelding van de boeddha - brenger van geluk en wijsheid - op het glas-in-loodraam van de SKF, dat hangt in de centrale hal van De Cultuurfabriek. Het is een verwijzing naar het werelddeel Azië waar SKF vestigingen had. Tijdens openingstijden te bezichtigen. Hele maand oktober.                                                                                Entree: €4,00/  MK gratis. Zaterdag 21 oktober gratis entree!
  • Gondelaar ingericht met bibliotheekmaterialen over Geluk in brede zin, 2e verdieping.

*Het totale programma is een samenwerking tussen Bibliotheek Veenendaal, Museum Veenendaal en de Historische Vereniging Oud Veenendaal (HVOV), allen gevestigd in De Cultuurfabriek gevestigd aan het Kees Stipplein.

Met dank aan: Gemeentearchief Veenendaal.